Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Крисине Богодухівського району відкрито дитячий садок

У селі Крисине Богодухівського району відкрито дитячий садок

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін взяв участь в урочистому відкритті дошкільного дитячого закладу «Капітошка» в селі Крисине Богодухівського району. Також в урочистому заході взяли участь перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, начальник ГУ освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий, народний депутат України Олександр Біловол. Ясла-сад на 2 групи, які розраховані на 44 вихованця, було відкрито на базі Крисинської загальноосвітньої школи. У всіх приміщеннях проведено капітальний ремонт.

«У цьому населеному пункті була гостра потреба у відкритті дитячого садка. Мешканці звернулися до заступника губернатора Юрія Сапронова в ході особистого прийому, і ми спільними зусиллями провели всю необхідну роботу. В результаті на цей рік повністю закрита потреба в дитячих дошкільних установах в селі Крисине. У наступному році очікується збільшення кількості дітей, тому ми будемо думати, де можна відкрити ще одну групу», - повідомив в ході церемонії відкриття Євген Савін.

За його словами, у Харківській області повсюдно ведуться роботи по відкриттю нових дитячих садків і окремих груп. Щоб зробити цю роботу максимально ефективною і швидкою, в регіоні розглядається питання про будівництво модульних приміщень для цих цілей.

«Будівництво дитячого саду займає близько 3 років, тому зараз ми розглядаємо можливість будівництва модульних дитячих садків, які можна повністю побудувати за півроку. Тим більше, що не скрізь є необхідність в повноцінних дошкільних установах на 12 груп. На даний момент будівництво модульних дитячих садків планується в селищах Солоницівка і Пересічне», - сказав Євген Савін.

Довідка. Роботи в Крисинському дитячому дошкільному закладі були розпочаті в 2010 році за рахунок коштів обласного бюджету. У 2010 році на реконструкцію приміщень загальноосвітньої школи під дошкільний навчальний заклад було виділено 801,14 тис. грн., у 2011 році було освоєно 480,91 тис. грн. Зараз до роботи готові 2 групи, заклад забезпечено всім необхідним інвентарем, меблями, технологічним обладнанням. Загальна вартість меблів та обладнання групових кімнат становить близько 49 тисяч гривень, вартість технологічного обладнання - понад 23,5 тисяч гривень.