Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Договір соціального партнерства про медичне обслуговування дітей-сиріт - це один з кроків реалізації соціальних ініціатив Президента України

Договір соціального партнерства про медичне обслуговування дітей-сиріт - це один з кроків реалізації соціальних ініціатив Президента України

«Договір соціального партнерства про проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів та медичному обслуговуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у Харківській області, - це один з кроків реалізації соціальних ініціатив Президента України. Влада повинна сама іти до людей та вирішувати їх проблеми, не чекаючи поки люди самі прийдуть до представників влади зі своїми проблемами», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, підписаний договір є безстроковим.
«До тих пір, поки не буде обстежено в умовах стаціонару Інституту кожну дитину-сироту Харківської області, проект закритий не буде. Враховуючи, що кожного року з’являються діти таких категорій, цей проект буде безстроковим», – підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, основне завдання – створити умови для профілактичних медичних оглядів в умовах стаціонару для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, оскільки прийомні батьки, вихователі та опікуни не завжди мають можливість помістити дитину в стаціонар та провести глибокий медичний огляд, а вони повинні знати стан здоров’я дітей та розуміти, що потрібно робити в подальшому, щоб діти були якомога міцнішими фізично.

Також Ігор Шурма повідомив, що буде розглянута можливість співпраці Інституту з КП «Харківська міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування» щодо поставки продукції, оскільки одними з найбільш розповсюджених захворювань серед дітей є патології органів травлення та шлунково-кишкового тракту.
Він також зазначив, що ті діти, у яких будуть виявлені патології і потребуватимуть більш глибокого обстеження та лікування, будуть залишатися в Інституті на більш тривалий термін перебування.

Як зазначив директор Інституту Микола Коренєв, 4890 дітей — це достатньо велика група, а медогляди потрібно провести якомога скоріше, тому, можливо, бригади спеціалістів Інституту будуть виїжджати в райони області, робити огляди і відбирати тих дітей, хто в першу чергу потребує обстеження в умовах стаціонару.

Довідка. Станом на 1 січня 2012 року у Харківській області проживає 4890 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 879 із них виховуються у 55 дитячих будинках сімейного типу та 308 прийомних сім’ях, 3016 дітей виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, решта – у державних закладах.