Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До проблем соціальних установ не можна ставитися формально. Михайло Добкін

До проблем соціальних установ не можна ставитися формально. Михайло Добкін

Як наголосив сьогодні в ході засідання Наглядової ради за діяльністю інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення голова ХОДА Михайло Добкін, незважаючи на недостатнє фінансування, необхідно знаходити можливості для достатнього матеріального забезпечення всіх соціальних установ області.

«До проблем соціальних установ не можна ставитися формально. Дефіцит коштів у нас є в усіх галузях, так було 20, 10 років тому, так є і зараз. Але життя триває, тому нам необхідно навчитися меншими затратами вирішувати більші проблеми. Якщо формально ставитися до існуючих проблем, то багато речей робляться правильно. Але якщо підходити з людської позиції, то про цих людей крім як державі більше дбати нікому, і будь-яка людина, яка за службовим обов'язком має займатися цими питаннями, жителям соціальних установ найближчий родич. Тому коли я чую, що через недостатнє фінансування скорочується витрата коштів на харчування, я вважаю, що це неправильно. Це формальний, бездушний підхід тих людей, які не спромоглися глибше вникнути в тему і знайти додаткові джерела, які дозволили б не скорочувати статті витрат на харчування», - підкреслив глава області.

За його словами, тільки зміна ставлення до соціальних проблем дозволить реалізувати соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича.

«Одна з головних задач, які поставив Президент, - це зміна філософії роботи держави через свої соціальні інститути з населенням і перехід на систему, яка буде захищати інтереси безпосередньо людини. У взаємовідносинах державного чиновника і людини завжди первинною була саме держава, державні інтереси захищав чиновник. Тому у нас таке ставлення в людей до держави як до чогось чужого і ефемерного. Наша з вами задача - таким чином переформатувати свою роботу, щоб на чолі інтересів чиновника, який працює від імені держави, завжди стояла людина», - заявив Михайло Добкін.