Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочались другі Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Розпочались другі Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

Сьогодні в малій залі Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка відбулося урочисте відкриття других Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». Від імені Харківської облдержадміністрації і облради присутніх у залі вітав начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Після проведення в минулому році перших Дельфійських ігор Слобожанщини ми дійшли висновку, що у цього руху є майбутнє. Незважаючи на те, що практично кожна школа естетичного виховання Харкова та Харківської області має свій конкурс, Дельфійські ігри – це загальний майданчик для демонстрації всіх їхніх творчих можливостей. Я бажаю всім учасникам нового творчого підйому, реалізації своїх творчих можливостей, і щоб Дельфійські ігри стали одним з істотних стимулів у їх подальшому творчому розвитку», – підкреслив він.

Дмитро Кузнєцов також повідомив, що на адресу організаторів та учасників ігор надійшли вітальні листи з Києва від Українського Дельфійського комітету і з Москви від Міжнародного Дельфійського комітету. На його думку, це свідчення того, що таланти Харківщини проявили себе на досить високому рівні.

У других Дельфійських іграх візьмуть участь близько 420 дітей від 11 до 16 років, з яких 350 будуть представляти Харківщину, а решта – Сумську, Луганську та Полтавську області. У попередньому відбірковому турі лише з Харківської області взяли участь понад 700 дітей.

В цьому році Дельфійські ігри присвячені народній творчості. У них будуть змагатися діти, які грають на народних інструментах, виконавці народних танців, художники і читці, які звернулися до народної творчості. Кращі виконавці отримають золоту, срібну або бронзову медаль та дипломи. Всі учасники будуть нагороджені Сертифікатом учасника та подарунками від обласної державної адміністрації.

На відкритті були присутні директори та педагоги шкіл естетичного виховання, а також учасники Дельфійських ігор і їх батьки. 

Довідка:
Дельфійські ігри офіційно з’явилися у 582 році до н.е. у Греції. Разом з Олімпійськими, Дельфійські (раніше мали назву – Піфійські) ігри були заборонені більш ніж 1600 років. Нова ера Дельфійських ігор, що стали світовим явищем, почалася лише у 2000 році, коли за участю 27 держав в Росії було проведено перші всесвітні Дельфійські ігри.

Перші Дельфійські ігри Слобожанщини відбулися у травні 2011 року на Харківщині й були присвячені 20-річчю незалежності України. У дев’яти номінаціях ігор взяли участь понад 450 учнів шкіл естетичного виховання Харківської та Полтавської областей віком від 11 до 16 років.