Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі діти-сироти Харківської області пройдуть медогляди в Інституті Національної академії медичних наук України

Усі діти-сироти Харківської області пройдуть медогляди в Інституті Національної академії медичних наук України

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та директор Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України Микола Коренєв підписали договір соціального партнерства про проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у Харківській області. Договір підписано з ініціативи Харківської обласної державної адміністрації та за погодженням з президентом Національної академії медичних наук України Андрієм Сердюком. Як зазначив Ігор Шурма, стан здоров’я даної категорії дітей залишається незадовільним. Проблеми у стані здоров’я характеризуються не лише соматичною патологією, а й наявністю психологічних проблем. Враховуючи зазначене, з метою визначення детального стану здоров’я кожної дитини, проведення реабілітаційних заходів, санаторно-курортного оздоровлення та забезпечення моніторингу за станом здоров’я дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в ДУ «Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків» НАМН України виділено 15 ліжок для проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«Службою у справах дітей облдержадміністрації складено списки дітей, встановлена черговість проведення оглядів у розрізі районів області, Головним управлінням охорони здоров’я визначено алгоритм та порядок направлення дітей. Обстеження дітей, а, при необхідності і їх лікування, буде проводитись за рахунок бюджетних коштів Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків», - зазначив Ігор Шурма.

З 2 квітня розпочато проведення поглиблених медичних профілактичних оглядів першої групи дітей. У даний час на обстеженні перебувають 15 дітей із дитячих будинків сімейного типу, які розташовані на території Харківського району.

Крім медичного обслуговування для дітей в Інституті організовано дозвілля, а також, за бажанням, навчальний процес.

Довідка. Станом на 1 січня 2012 року у Харківській області проживає 4890 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 879 із них виховуються у 55 дитячих будинках сімейного типу та 308 прийомних сім’ях, 3016 дітей виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, решта – у державних закладах.