Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін вручив орден «За мужність» солдатам, які відбили озброєний напад на караул в Харкові 22 березня

Михайло Добкін вручив орден «За мужність» солдатам, які відбили озброєний напад на караул в Харкові 22 березня

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і начальник радіотехнічних військ Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Артур Артеменко вручили державні нагороди солдатам, які 22 березня відбили збройний напад на караул в Харкові. За проявлену мужність і героїчні дії Указом Президента України Віктора Януковича орденом «За мужність» III-го ступеня нагороджені Володимир Березюк, який загинув під час нападу, а також старший лейтенант Олег Гурін і солдат строкової служби Ігор Шило. Також всі троє військовослужбовців зі складу варти, які несли службу 22 березня, нагороджені почесним нагрудним знаком «За доблесну службу». За загиблого Володимира Березюка нагороди отримала його мати Лариса Березюк.

«Ці люди в мирний час здійснили подвиг. Вони чесно, сумлінно і професійно виконали свій військовий обов'язок, захищаючи свою частину від своїх же співвітчизників. Я хочу сказати слова подяки від усієї територіальної громади рідним і близьким загиблого воїна за те, що ви виховали таку гідну людину. Я хочу також  висловити слова подяки офіцеру і солдату за те, що ви допомогли затримати негідників, один з яких понесе справедливе покарання на цій землі, а іншого покарає Бог на небесах. Я хочу подякувати командиру частини і всім, хто, підтримуючи військову дисципліну, підготував до такої несподіваної ситуації військовий склад. Те, що сталося, ніколи більше не повинно повторитися, але те, як зреагували солдати, буде прикладом і для тих, хто сьогодні несе службу, і для тих, хто піде в армію через рік, через п'ять або десять років», - підкреслив в ході церемонії нагородження Михайло Добкін.

«Ім'я Володимира Березюка буде вписано золотими літерами в історію солдатської слави. Вічна йому пам'ять. А тим, хто залишився живий, хочу подякувати за їх подвиг. Ви врятували багато життів, зупинивши небезпечних злочинців, честь вам за це і слава», - з такими словами в свою чергу звернувся до солдатів Геннадій Кернес.

Як повідомив Артур Артеменко, ім'я Володимира Березюка буде внесено в списки «Навічно» 164-ї радіотехнічної бригади Повітряного командування «Центр», де він ніс свою службу.

«Командир частини, де служив Володя, ініціював внесення його імені в списки «Навічно», і це буде зроблено. Я хочу сказати велике спасибі батькам за виховання сина, я пишаюся тим, що служив з ним в одних лавах. Він прожив коротке життя, але прожив його гідно, і в ньому є дуже вагомий результат, який дозволить на його прикладі виховувати інших дітей», - підкреслив він.