Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зустріч за круглим столом – це можливість заново оцінити дії влади, спрямовані на створення привабливого інвестиційного клімату. Михайло Добкін

Зустріч за круглим столом – це  можливість заново оцінити дії влади, спрямовані на створення привабливого інвестиційного клімату. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському національному університеті відбувся круглий стіл «Експертна оцінка інвестиційної привабливості Харківської області з точки зору європейських інвесторів». В ході круглого столу учасники обговорили інвестиційну привабливість України та безпосередньо Харківської області, а також можливість розширення присутності німецьких інвесторів на українському ринку.  У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов, Євген Савін та Андрій Моченков, заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в м. Донецьк пан Клаус Ціллікенс, виконавчий директор Східного Комітету німецької економіки доктор Райнер Лінднер, повноважний представник Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, президент інституту стратегічної політики України Анатолій Толстоухов, українські та зарубіжні експерти.

Клаус Ціллікенс зазначив, що з точки зору Німеччини на Харківщині досить привабливий економічний клімат. Тут працює багато німецьких фірм, але потенціал регіону набагато вищий. «Ми як консульство намагаємося зробити області рекламу, тому що вважаємо, що цей регіон – вдале місце для вкладення інвестицій, і необхідно створити про нього позитивне враження», – підкреслив він.

Михайло Добкін у своєму виступі зазначив, що саме за підтримки дружніх країн Україна зможе посісти стабільне економічне положення та стати більш конкурентноспроможною на європейському та світовому ринках.

«Сьогоднішня подія – це ще одна можливість подивитися на роботу всіх рівнів влади очима, які звикли професійно оцінювати її дії, спрямовані на створення привабливого інвестиційного клімату. У нашій роботі ми керуємося тезою, що влада має створювати умови. Будуть умови для медиків – вони будуть надавати високопрофесійну допомогу, будуть умови для викладачів – вони зможуть довести свою високу кваліфікацію, будуть умови для бізнесу – буде розвиватися підприємництво і поповнюватися дохідні частини бюджетів усіх рівнів», – заявив у своєму вступному слові голова Харківської облдержадміністрації.

На завершення Михайло Добкін вручив доктору Райнеру Лінднеру пам’ятні подарунки: видання про красоти Харківщини та Книгу інвестора, яка містить пропозиції регіону до потенційних інвесторів.