Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До складу журі IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» увійдуть 7 видатних кінематографістів з України, Росії та Франції

До складу журі IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» увійдуть 7 видатних кінематографістів з України, Росії та Франції

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, у 2012 році роботи учасників фестивалю будуть оцінювати відомі режисери, сценаристи, актори з Франції, України і Росії. «Очолить журі Народний артист Російської Федерації, режисер, сценарист, член Спілки кінематографістів Росії, наш земляк Володимир Фокін. Також до складу журі увійдуть декан театрального факультету Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського, заслужений працівник культури України Галина Ботунова, заслужений артист Російської Федерації, актриса, режисер, сценарист Людмила Гладунко, заслужений артист Росії Борис Токарев. Також роботи будуть судити завідувач кафедрою телебачення Київського національного університету культури і мистецтв Роман Ширман, кінокритик Володимир Миславський. І видатна французька актриса Мілен Демонжо цього року буде не просто почесним гостем, а й активним учасником і членом журі нашого фестивалю», - повідомила Вікторія Маренич.

За її словами, цього року всі члени журі заздалегідь отримають конкурсні фільми, відібрані селекційної комісією, щоб вони могли без поспіху ознайомитися з усіма роботами.

«Уже на цьому тижні ми закінчуємо формувати пакети для наших членів журі. На попередніх фестивалях судді скаржилися, що величезна кількість заходів «Харьковской сирени» проходить повз них, бо вони повинні дуже швидко продивитися всі конкурсні роботи. А в цей час вони могли б провести майстер-клас, поспілкуватися з молодими кінематографістами, дати їм свої рекомендації. Тому ми прийшли до рішення, що ми заздалегідь сформуємо пакети з фільмами, які відбере селекційна комісія, і відішлемо їх членам журі», - сказала Вікторія Маренич.