Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Перший ректор НУА Валентина Астахова отримала нагороду Президента Росії

Перший ректор НУА Валентина Астахова отримала нагороду Президента Росії

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав указ про нагородження першого ректора НУА,професора Валентини Ілларіонівни Астахової медаллю Пушкіна за великий внесок особистий внесок у розвиток культурних зв'язків з Російською Федерацією, збереження та популяризацію російської мови та культури за кордоном. Нагородження медаллю Пушкіна, як правило, проводиться за умови здійснення представленим до нагороди особою суспільно-гуманітарної діяльності протягом 20 і більше років.

Серед найяскравіших досягнень Астахової В.І. відкриття в 2009 році на базі ХГУ «НУА» першого в Україні Центру російської культури, в 2010 - Алеї Пам'яті на честь 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні, великі науково-дослідні проекти з вузами РФ.

Медаллю Пушкіна нагороджуються російські громадяни та іноземці за заслуги в області культури і мистецтва, освіти, гуманітарних наук і літератури, за великий внесок у вивчення і збереження культурної спадщини, в зближення і взаємозбагачення культур націй і народностей, за створення високохудожніх образів.