Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня

IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня

IV міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відбудеться з 10 по 13 травня. Про це нагадала сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА - співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич. Основним фестивальним майданчиком стане Палац студентів Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого, ряд заходів відбудеться в Харківській філармонії, перегляди кінофільмів-учасників фестивалю будуть проходити в кінотеатрі ім. Довженко. За словами Вікторії Маренич, кожен день фестивалю буде насичений подіями, які не залишать байдужими жодного прихильника мистецтва кіно.

10 травня гостей і учасників фестивалю чекає презентація книги кінокритика Володимира Миславського про українського винахідника кінематографа Йосипа Андрійовича Тимченко, майстер-клас французького співака Ришарда Кросса і творча зустріч з актрисою театру і кіно, Героєм України Адою Роговцевою. Також буде представлений арт-проект «Образи», присвячений французькій кінозірці, Почесному президенту Фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Мілен Демонжо. Родзинкою першого для фестивалю буде церемонія урочистого відкриття, яке відбудеться у Палаці студентів НЮА ім. Ярослава Мудрого.

11 травня дасть майстер-клас колишній харків'янин, фахівець з кіноспецефектів і володар призу Американської кіноакадемії «Оскар» за створення спецефектів до фільму «Хижак» Юджин (Євген) Мамут, буде відкрита виставка, присвячена всесвітньо відомому дизайнеру театральних і балетних костюмів, харків'янці Варварі Каринській, яку представить її онук Ендрю Владі, та концерт «Пам'яті Едіт Піаф присвячується». Також відбудеться традиційна церемонія покладання квітів до меморіальної дошки Альфреду Федецькому, і гості фестивалю залишать відбитки долонь для Алеї почесних гостей. Основною подією фестивального дня стане творча зустріч із французьким кіноактором Аленом Делоном.

12 травня на будівлі за адресою пр-т Московський, 10/12 буде відкрита меморіальна дошка з нагоди 160-річчя від дня народження українського винахідника Йосипа Тимченка і відбудеться майстер-клас художника-постановника анімаційних фільмів, власниці студії «Animagic» (США), колишньої харків'янки Ірини Борисової.

13 травня відбудеться прем'єрний показ кінофільму членів журі «Харьковской сирени» Бориса Токарева і Людмили Гладунко  «Для начинающих любить», Мілен Демонжо представить останній фільм з її участю «Я могла б бути вашою бабусею» і відбудеться творча зустріч з радянським, російським і американським актором, режисером і сценаристом Родіоном Нахапетовим. Призери фестивалю будуть названі увечері 13 травня в ході урочистої церемонії закриття IV фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень».