Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На участь у Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» претендують 128 фільмів із 7 країн

На участь у Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» претендують 128 фільмів із 7 країн

До участі в селекційному відборі IV Міжнародного фестивалю короткометражних фільмів «Харьковская сирень» відібрано 128 заявок з 7 країн: Франції, ФРН, Польщі, Сирії, Литви, Росії та Україні. Українські учасники представляють міста Київ, Сімферополь, Одеса, Харків, російські – Москву, Санкт-Петербург і республіку Татарстан. Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації ХОДА – співголова оргкомітету фестивалю Вікторія Маренич.

Безпосередніх учасників кінофестивалю обере селекційна комісія в складі: кінокритик Володимир Миславський, керівник студії «Перша столиця» Костянтин Кеворкян і викладач кафедри телебачення Харківської державної академії культури Наталя Черкасова.

За словами Вікторії Маренич, більшість авторів – молоді люди 1980-1990 рр.. народження, багато з яких представили на конкурс свої дипломні роботи. Вікторія Маренич зазначила, що у своїх творах автори зверталися до теми людських почуттів і сучасних відносин між людьми, до історичної теми. Серед них як фантастичні історії, так і ті, які щодня відбуваються в реальному світі. Представлені документальні та анімаційні стрічки, але більше 50% робіт - ігрове кіно.