Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У дитячій школі мистецтв № 6 відбувся творчий вечір харківського композитора Володимира Птушкіна

У дитячій школі мистецтв № 6 відбувся творчий вечір харківського композитора Володимира Птушкіна

У музично-театральній вітальні «На Олексіївці» дитячої школи мистецтв № 6 відбувся творчий вечір харківського композитора, Народного артиста України, заслуженого діяча мистецтв України, професора Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Володимира Птушкіна. Для гостей звучала фортепіанна музика композитора у виконанні автора та його молодих колег - переможців міжнародного конкурсу піаністів «Ніч в Мадриді» Ігоря Сидюка і Олега Капелюка. До уваги любителів музики були запропоновані декілька п'єс з фортепіанного циклу Володимира Птушкіна «По сторінках дитячого альбому Чайковського» - «Гра в коники», «Старовинна французька пісенька», «Німецька пісенька», а також твори для двох роялів «Піднесене і земне», «Карусель», сюїти до театральних вистав. Ігор Сидюк виконав для відвідувачів музично-театральної вітальні фортепіанну п'єсу Птушкіна «Астіната», що звучала на заключному концерті в Іспанії.

В ході спілкування композитор відповідав на питання аудиторії, розповідав про свою різноманітну творчу діяльність та своє бачення ролі музики в житті людини. «Майбутнє - за хорошою музикою! Вогнища культури нашого міста, включаючи і вашу школу естетичного виховання, роблять велику справу, залучаючи вас до світу мистецтва», - сказав він учням ДШМ № 6.

Володимир Птушкін зазначив, що отримав приємні враження від вечора, і зробив такий запис книзі почесних гостей: «Самі найкращі побажання вашій школі, її прекрасному колективу, учням, батькам. Будемо сподіватися на подальшу співпрацю. До нових зустрічей!»

Довідка:
Творча діяльність композитора Володимира Птушкіна тісно пов'язана з Харковом. Він здобув освіту в Харківській консерваторії, де навчався на фортепіанному факультеті, паралельно освоюючи композиторську науку. Майже тридцять років був завідувачем музичною частиною Харківського академічного російського драматичного театру ім. А.С. Пушкіна. Сьогодні частина вистав зійшла зі сцени, а його музика продовжує звучати в різних перекладаннях.
З 1993 року Птушкін є завідувачем кафедри композиції та інструментовки Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського. Багато хто з його студентів відзначені лауреатськими дипломами на композиторських конкурсах. Останні п'ять років він веде клас фортепіано.
Він є лауреатом міжнародного конкурсу композиторів, лауреатом муніципальної премії ім. І. Слатіна, лауреатом Всеукраїнського конкурсу ім. В. Косенко і премії ім. В. Косенко.