Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Активісти громадських організацій можуть без проблем реалізувати себе в роботі Харківської облдержадміністрації. Михайло Добкін

Активісти громадських організацій можуть без проблем реалізувати себе в роботі Харківської облдержадміністрації. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ефірі програми на обласному радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін, до Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації входить 147 громадських організацій. «На першому засіданні Громадської ради були звернення, щоб в розрізі галузей отримали право бути членами колегії ХОДА представники громадських організацій. Ми виконали цю роботу. Сьогодні, будучи членами колегії, вони можуть брати участь у створенні документів, обговоренні тієї чи іншої програми, а також мають право отримувати всі документи, які готуються на колегію, на сесію або на великі наради, які проводжу я або хтось із моїх заступників», - сказав глава області.

Також, за словами Михайла Добкіна, він запропонував, щоб представники громадських організацій самі рекомендували своїх представників до колегії облдержадміністрації.

«Я сьогодні не бачу яких-небудь проблем, які були б пов'язані з неможливістю активістам громадських організацій реалізувати себе в роботі обласної державної адміністрації. Мало того, якщо ми говоримо про створення сильного громадянського суспільства, а це обов'язкова умова будь-якої демократичної держави, ми повинні підняти статус громадських організацій і забезпечити їх механізмом реального контролю влади. На жаль, сьогодні люди, в основній своїй масі, не готові йти за керівниками громадських організацій, тому що не мають до них повної довіри. Цю довіру потрібно відроджувати або заново завойовувати», - зазначив він.