Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На пункті пропуску «Плетенівка-Шебекіно» планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю

На пункті пропуску «Плетенівка-Шебекіно» планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю

На кордоні між Україною і Російською Федерацією планується реалізувати пілотний проект спільного митного контролю, який значно спростить процедуру перетину кордону. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в Харкові голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік, в список пунктів пропуску, де буде реалізовуватися даний проект, планується внести пункт «Плетенівка-Шебекіно», який знаходиться на кордоні Харківської та Бєлгородської областей. «На даний момент в уряді Росії та Верховній Раді України знаходиться договір про ратифікацію спільного контролю, який стосується пунктів пропуску «Успенка - Матвєєв курган», «Куйбишеве - Дякове», але сьогодні ми домовилися, що буде розглянуто питання про включення в цю програму пункту пропуску «Плетенівка-Шебекіно». Ми знайшли повне взаєморозуміння в питанні, як повинен функціонувати спільний контроль. У нас є дуже хороший досвід такої роботи з нашими польськими та молдавськими колегами, що стосується Російської Федерації, то проект ми запустимо відразу після ратифікації», - підкреслив Ігор Калєтнік.

За його словами, також найближчим часом очікується ратифікація договору про регулювання при можливих надзвичайних ситуаціях на кордоні.

«Це дуже хороша форма роботи, яка сьогодні вже довела свою ефективність. Вона передбачає, що при виникненні черг на кордонах на відповідних рівнях йде регулювання, включаються відповідні механізми. Все це сьогодні ми обговорили і знайшли формат практичного виконання, думаємо, що найближчим часом, можливо, протягом місяця, цю програму вже буде впроваджено. Тим більше, що вона дуже активно нами використовується на західному кордоні, а додаткового фінансування для цього не потрібно», - повідомив Ігор Калєтнік.