Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура"

В Харкові відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура"

З 30 березня по 4 квітня в Харківській обласній філармонії відбудеться XIV Міжнародний фестиваль "С.Рахманінов та українська культура". Щороку він збирає в Харкові безліч відомих виконавців з різних країн. Серед них, такі знаменитості, як лауреат міжнародних конкурсів піаніст Олексій Набіулін (Росія) та Народний артист СРСР і Естонії, глава журі Міжнародних конкурсів вокалістів ім. І.Алчевського - Мати Пальм (Естонія). Поряд з визнаними майстрами мистецтва участь у фестивалі беруть і молоді таланти - лауреати і дипломанти міжнародних конкурсів, зокрема Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва.

У програмі 5-денного фестивалю - концерти, на яких прозвучать великі твори Рахманінова, Шопена, Ліста, Скрябіна, сучасних українських і зарубіжних композиторів . Щорічні «Рахманіновські дні» - це унікальна можливість для нових творчих зустрічей і знайомств, час здійснення сміливих експериментів і оригінальних ідей.

Довідково.

Міжнародний фестиваль «С. Рахманінов і українська культура», заснований у Харкові в 1998 році, проводиться Благодійним фондом на честь сім'ї Алчевських за підтримки Міністерства культури і туризму України, Харківської обласної державної адміністрації, Харківської міської ради.
У 2004 році, за оригінальність концепції, високий професіоналізм та значний внесок у розвиток процесу інтеграції музичної культури України в світовий музичний простір фестиваль і його директор - Лариса Трубнікова - були прийняті в члени Всесвітнього Рахманіновського товариства (президія в Лондоні) і з тих пір знаходяться під його егідою.