Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Соціальні працівники Харківщини отримають низку преференцій від керівництва області

Соціальні працівники Харківщини отримають низку преференцій від керівництва області

Як підкреслив 29 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області буде приділятися максимальна увага соціальним працівникам та умовам їх роботи. «Ми не можемо в рамках обласного бюджету збільшити їм заробітну плату, яка становить трохи більше тисячі гривень, але ми можемо зняти частину додаткового навантаження, яка лежить на цих людях. Якщо говорити про місто, то тут необхідно для цих людей за прикладом Харкова знімати обов'язок платити за комунальні послуги, за проїзд у громадському транспорті. Крім того, у нас в районах є прекрасні комунальні установи для літнього відпочинку, і діти окремих категорій працівників комунальних структур Харкова там відпочивають безкоштовно, місцевий бюджет на 100% оплачує їм відпочинок. Це можна застосувати і до соціальних працівників», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, також розглядається питання про придбання для соціальних працівників спецодягу за позабюджетні кошти, а для співробітників соціальних служб, які працюють в сільській місцевості, планується купувати велосипеди.

«За ту зарплату, яка є сьогодні, люди не можуть на 100% відповідати високим вимогам, які є в суспільстві. Звідси і бажання змінити психологію взаємин між державою в особі соціальних служб і тими людьми, з якими ці служби працюють. Соціальний працівник має бути позбавлений від проблем у своїй власній сім'ї, не думати, де йому взяти гроші на одяг дитині, на продукти та інші необхідні речі. Тому частина фінансового навантаження, яка так чи інакше лягає на сімейні бюджети співробітників соціальних служб, повинні взяти на себе територіальні громади, меценати, які через надання фінансової допомоги соціальним працівникам будуть допомагати тим людям, які сьогодні обслуговуються цими соцпрацівниками», - підкреслив голова області.