Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рейтинг районів Харківської області дає можливість керівництву регіону оцінити ефективність роботи місцевої влади

Рейтинг районів Харківської області дає можливість керівництву регіону оцінити ефективність роботи місцевої влади

Як зазначив в ефірі програми на обласному телебаченні «Час влади» голова Харківської ОДА Михайло Добкін, за результатами рейтингу районів області 2011 року, в основному, на позиціях лідерів залишилися ті ж райони, що і в 2010 році. «Лідери, в основному, цього року ті ж, що і були в 2010 році. Багато підтвердили своє вміння працювати. Показники, за якими оцінюються ті чи інші регіони, вони не формуються за один день. Неможливо зробити прорив, припустимо, в сільському господарстві за один рік, якщо до цього не було важкої і копіткої роботи. Тому, ми особливу увагу приділяємо аналізу - чому той чи інший район, або місто здало непорушні, здавалося раніше, позиції. Тут наша задача, за допомогою цього рейтингу, підказати, де треба сконцентрувати свої зусилля, на якій проблемі, де ми можемо надати допомогу або де місцева влада не допрацьовує, для того, щоб ці проблеми були вирішені. Адже за сухими статистичними даними стоять долі людей, починаючи від заробітної плати, закінчуючи можливістю виконання соціальних програм, які є в кожному бюджеті. І від ефективності роботи керівництва району та по ланцюжку - керівництва підприємств будь-якої форми власності, буде залежати загальне благополуччя людей, які сьогодні перебувають на пенсії, або в тій чи іншій мірі залежать від допомоги місцевих бюджетів», - сказав Михайло Добкін.

Також глава області додав, що від ефективності роботи місцевої влади буде залежати якість доріг, інвестиції в житлово-комунальне господарство.

«Тобто всі питання життєдіяльності регіону стоять за сухою статистикою, яка для когось має дуже позитивну динаміку, а хтось сьогодні має взятися за розум і виправляти ситуацію», - підкреслив голова ХОДА.