Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень рентабельності промислової галузі на Харківщині підвищився

Рівень рентабельності промислової галузі на Харківщині підвищився

У 2011 році на Харківщині підвищився рівень рентабельності промислової галузі. Про це повідомив під час засідання колегії ХОГА начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко. Прибуток в промисловості за 2011 рік зріс на 77,4 % і становив 3,4 млрд. грн., кількість прибутково працюючих підприємств збільшилась на 4% і становила 64% – за словами начальника Головного управління, це найкращий результат за останні роки.

Юрій Гуренко зазначив, що покращення фінансового результату галузі та заходи, що вживались по стабілізації роботи промислового комплексу, дозволили за підсумками року переломити ситуацію на краще в найважливішому соціальному питанні – погашенні боргів із виплати заробітної плати на промислових підприємствах.

«За підсумками 2011 року вдалось зменшити заборгованість із виплати заробітної плати на третину, або на 27 млн. грн. За підсумками року ліквідували заборгованість: ДП „Завод ім. Малишева” та Харківський авіаційний завод. Зменшили заборгованість в порівнянні з початком року: Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань – на 1,1 млн. грн., ДП „ХРЗ „Протон” – на 383,1 тис. грн. , ДП „48 завод залізничної техніки” – на 974,4 тис. грн. та інші», – зазначив Гуренко.

Теги