Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Половину обсягів промислового виробництва на Харківщині забезпечують машинобудування та виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів

Половину обсягів промислового виробництва на Харківщині забезпечують машинобудування та виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів

Половину обсягів загального промислового виробництва забезпечують підприємства двох провідних галузей - машинобудування та виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Про це повідомив під час засідання колегії ХОГА начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку Харківської облдержадміністрації Юрій Гуренко. За його словами, за 2011 рік підприємствами машинобудування реалізовано продукції на суму 11,3 млрд. грн., що складає 20 % від загального обсягу реалізації. Найбільше зростання обсягів реалізації продукції у 2011 році спостерігається на «Харківському тракторному заводі (на 119%), Харківському авіаційному заводі (на 91%), Лозівському ковальсько – механічному заводі» - на 65%, заводі «Світло шахтаря» – на 40%.

«Дохід від реалізації продукції таких виробничих гігантів Харківської області, як ВАТ «Турбоатом», ДП завод «Електроважмаш» та ПАТ «Завод "Південькабель"» перевищив мільярд гривень», – підкреслив Гуренко.

Галуззю виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в 2011 році реалізовано продукції на суму 14,4 млрд. грн., що складає 25,3 % від загального обсягу реалізації промисловості. Зростання виробництва в першу чергу забезпечили «Харківська бісквітна фабрика», «Харківський жировий комбінат» та корпорація «Техноком».

Підприємствами легкої промисловості реалізовано продукції на 588 млн.грн.

Теги