Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обсяги реалізованої у 2011 промислової продукції Харківщини зросли на 19% порівняно з попереднім роком

Обсяги реалізованої у 2011 промислової продукції Харківщини зросли на 19% порівняно з попереднім роком

Як повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА начальник ГУ промисловості, транспорту та зв’язку обласної адміністрації Юрій Гуренко, у 2011 році на Харківщині вдалося добитися позитивних результатів роботи промислової галузі. Зокрема, обсяги реалізованої продукції склали 57 млрд. грн., що на 19% (9,2 млрд.грн.) більше порівняно з попереднім роком. Внесок Харківської області в обсяг реалізованої продукції країни складає 5,1%, за цим показником Харківщина посідає 6 місце серед регіонів України.

«Промисловий комплекс області має вагомий вплив на результати роботи економіки регіону, про це свідчать наступні показники - промисловість створює майже 40% регіонального валового продукту, є головною бюджетоутворюючою галуззю, а саме 74% платежів мобілізовано до Державного бюджету за підсумками 2011 року», - підкреслив Юрій Гуренко.

За його словами, протягом 2011 року вдалося забезпечити зростання промислового виробництва на рівні 105,5 %. При цьому зростання було зафіксовано майже у всіх галузях промислового комплексу, а по ряду провідних галузей ці показники перевищують контрольні орієнтири, які визначені у Програмі економічного і соціального розвитку області на 2011 рік.

«За підсумками року індекс промислової продукції по базових галузях становив: у машинобудуванні - 113,8%, легкій промисловості - 123,3%, металургії та виробництві готових металевих виробів – 121,6%, хімічній та нафтохімічній промисловості – 108,3%», - повідомив Юрій Гуренко.