Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу у вирішенні земельних питань

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу у вирішенні земельних питань

«Необхідно провести серйозну роботу по залученню додаткових ресурсів до дохідної частини місцевих бюджетів від оренди та продажу землі», - наголосив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, в першу чергу мова йде про роботу з тими підприємствами, які отримали в оренду землю, але ухиляються від плати за користування нею.

«Мерам міст я рекомендую вивчити в цьому плані досвід міста Харкова. Потрібно подивитися всю нормативно-правову базу, завдяки якій за допомогою податкової та прокуратури в Харкові в дохідну частину бюджету додатково приходять десятки мільйонів гривень від тих підприємств та осіб, які рішенням сесії отримали землю, але не оформили договори і хотіли таким чином уникнути своєчасної плати за користування землею. Вивчіть досвід, він вам буде дуже корисний, - ви зможете залучити суттєві кошти в свої бюджети», - з такими словами глава області звернувся до керівників міст обласного значення.

За його словами, в сільських районах також є можливості для отримання додаткових доходів від вирішення земельних питань. Зокрема, мова йде про продаж земельних ділянок з будівлями.

«Додатковим стимулом у діяльності керівників районів з продажу земельних ділянок, на яких вже щось побудовано, буде справедливий розподіл на користь цих районів коштів від продажу землі. Я підтримую такі ініціативи. Ті кошти, які надходитимуть до дохідної частини обласного бюджету від продажу землі в районах, я готовий розподіляти з певним коефіцієнтом на користь тих районів, які мають найвищий показник в цьому питанні», - повідомив Михайло Добкін.

Також глава області відзначив, що необхідно працювати з тими людьми, які самостійно обробляють свої земельні паї і не платять при цьому податки.