Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині буде активізовано роботу з підприємствами, які ухиляються від виплати податку на прибуток у повному обсязі

На Харківщині буде активізовано роботу з підприємствами, які ухиляються від виплати податку на прибуток у повному обсязі

Для збільшення дохідної частини місцевих бюджетів необхідно активізувати роботу з тими підприємствами, які не виплачують податок на прибуток у повному обсязі, - наголосив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА голова обласної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, при дефіцитному бюджеті, який у поточному році має Харківщина та Україна в цілому, тільки жорстка економія бюджетних коштів і максимальне використання всіх додаткових джерел прибутку дасть можливість керівникам на місцях виконувати всі фінансові зобов'язання на ввірених їм територіях і приділяти достатню увагу їх перспективному розвитку.

«Ми зобов'язані забезпечити своєчасні розрахунки по заробітній платі бюджетникам, оплату енергоносіїв та інших захищених статей. При формуванні своїх бюджетів усі керівники на місцях як пріоритет повинні закладати стовідсоткове фінансування цих пунктів, а потім, якщо щось залишиться, то ці кошти можна направити на інші цілі.

Для того, щоб цей залишок у нас все-таки був, нам необхідно залучати додаткові ресурси, і перший з них - це податок на прибуток, який сьогодні, на жаль, як в цілому по країні, так і в Харківській області, виплачується не в повному обсязі. Необхідно разом з керівництвом податкової відновити роботу по встановленню індикативних завдань, додаткових до вже існуючих планів в районах. Викликайте керівників підприємств, де платять менше мінімальної заробітної плати, або де при успішній роботі зарплату платять нижче середньогалузевої, проводьте бесіду. Це прибуткова частина ваших бюджетів, тому вам потрібно максимально активно працювати в цьому напрямі», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до керівників районів та міст області.