Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В цьому році аграріям області необхідно виробити сільгосппродукції більше середньорічного рівня виробництва за 2009-2011 роки

В цьому році аграріям області необхідно виробити сільгосппродукції  більше середньорічного рівня виробництва за 2009-2011 роки

Як повідомив сьогодні під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, відповідно до Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2012 рік, аграріям області належить виробити у поточному році: зерна – 3,2 млн. тонн, цукрових буряків – 1,1 млн. тонн, соняшнику – 667 тис. тонн, сої – 63 тис. тонн, картоплі – 947 тис. тонн, овочів відкритого і закритого ґрунту – 604 тис. тонн.

«Це більше досягнутого середньорічного рівня виробництва за 2009-2011 роки: по зерну і картоплі – в 1,3 раза, по цукрових буряках – в 1,7 раза, сої – на 10, а овочів – на 38 відсотків. Менше від зазначеного базового рівня прогнозується виробити лише соняшнику, що пов’язано з необхідністю приведення площі вирощування цієї культури до оптимального агротехнічного рівня», - зазначив Віталій Алексейчук.

При цьому, додав він, основне навантаження щодо виробництва зернових і технічних культур традиційно буде покладено на сільськогосподарські підприємства, а виробництво картоплі і овочів, як і в попередні роки, буде зосереджено, головним чином, у господарствах населення.