Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині ведеться робота, спрямована на поступову відмову від послуг відомчих котелень

На Харківщині ведеться робота, спрямована на поступову відмову від послуг відомчих котелень

У Харківській області налічується 23 котельні приватної та відомчої форм власності, які забезпечують послугами централізованого теплопостачання 149 житлових будинків і 25 об'єктів соціальної сфери, в т.ч. 9 дитячих садків, 11 навчальних закладів та 5 закладів охорони здоров'я. Про це повідомив сьогодні в ході засідання колегії ХОДА перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, зазначені котельні розташовані у восьми районах області та трьох містах обласного значення. На сьогодні найбільш проблемним є питання теплозабезпечення житлового фонду та об'єктів соціальної сфери в Балаклійському, Ізюмському, Кегичівському, Чугуївському районах, містах Люботин та Чугуїв. Перший заступник губернатора зазначив, що в зазначених районах ведеться робота, спрямована на поступову відмову від послуг відомчих котелень.

 

У м. Балаклея планується обладнати 4 будинки блочними котельними, а 8 будинків перевести на індивідуальне опалення. Послуги теплопостачання надає відомча котельня Міноборони України, і розробка проектно-кошторисної документації можлива за умови передачі земельної ділянки, на якій розташовані будинки, від Міноборони в комунальну власність міста Балаклея.

Ізюмською райдержадміністрацією розроблена проектно-кошторисна документація, яка передбачає будівництво котельні для опалення соціальної сфери с. Капитолівка і переклад 5 житлових будинків на індивідуальне опалення. Вартість реконструкції системи теплопостачання – 1,4 млн.грн.

У м. Люботин активізована робота по переведенню на індивідуальне опалення квартир, яку планується завершити до початку наступного опалювального сезону. У разі неповного перекладу житлового фонду на індивідуальне опалення, централізоване теплопостачання буде продовжено в опалювальному сезоні 2012-2013 р.р.

У м. Чугуєві було прийнято рішення про будівництво теплотраси від котельні № 124 КП "Чугуївтепло" для опалення житлового будинку в смт Клугіно-Башкирівка та об'єктів військової частини. Роботи планується виконати до початку нового опалювального сезону. Також планується переведення 4 будинків по вул. Харківській, які опалюються відомчою котельнею ЮЖД м. Чугуєва, на індивідуальне опалення.

На території Чугуївського району котельня військової частини в смт Малинівка обслуговує 6 житлових будинків та об'єкти військової частини. КЕТ м. Харкова підтвердив свою готовність надалі забезпечувати опалення житлових будинків.

Як підкреслив Валентин Дулуб, в опалювальному сезоні 2011-2012 р.р. було забезпечено безперебійне опалення від відомчих котелень житлового фонду та об'єктів соціальної сфери.

Теги