Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вживаються заходи, спрямовані на захист від африканської чуми свиней (виправлено)

На Харківщині вживаються заходи, спрямовані на захист від африканської чуми свиней (виправлено)

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук взяв участь у засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській облдержадміністрації. В 2012 році епізоотична ситуація в Російській Федерації щодо африканської чуми свиней залишається неблагополучною. Це зобов’язує області, що межують з РФ, вживати дієві заходи, спрямовані на захист території України. В Харківській області вживається ряд заходів щодо недопущення заносу і розповсюдження збудника африканської чуми свиней на територію регіону, зокрема, всім господарствам, де утримують свиней, рекомендовано застосовувати огорожі та дизбар’єри, на автомобільних та залізничних пунктах введено контроль ввезення продуктів харчування, введено контроль над поголів’ям диких кабанів, державною службою ветеринарної медицини області проводяться інспекторські перевірки.

Як повідомив Головний державний інспектор ветеринарної медицини Харківської області Володимир Олійник, у 2012 році службою ветеринарної медицини проведена 271 інспекторська перевірка свиногосподарств. За результатами перевірок 42 порушника було притягнуті до адміністративної відповідальності на загальну суму 7482 грн.

Підбиваючи підсумки наради, Віталій Алексейчук підкреслив, що ні у якому разі не можна допустити збудника африканської чуми свиней на територію регіону, оскільки це завдасть серйозної шкоди економіці і сільському господарству.

У ході засідання був ухвалений ряд рішень, а саме: посилити роботу державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при РДА щодо забезпечення «закритого режиму» роботи свиногосподарств, продовжити роботу мобільних груп за участю представників УДАІ ГУМВС України в та державних інспекторів управлінь ветеринарної медицини щодо контролю за переміщенням вантажів з продукцією тваринницького походження та сільськогосподарських тварин на автошляхах та сільських дорогах, а також забезпечити здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України.