Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін вручив нагороди переможцям конкурсу знавців російської словесності

Євген Савін вручив нагороди переможцям конкурсу знавців російської словесності

Сьогодні в актовій залі Харківської академії безперервної освіти відбулося урочисте підбиття підсумків та нагородження лауреатів III Харківського конкурсу знавців російської словесності під патронатом губернатора Харківської області. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, директор видавництва «Московський письменник» Олександр Стручков, представники Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, педагоги м. Харкова та Харківської області. Євген Савін привітав переможців конкурсу від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна і побажав знавцям не тільки української, але і російської мови успіхів у майбутньому професійній і особистій діяльності.  

«Ми на Слобожанщині завжди шанували, шануємо і будемо шанувати російську мову. Існує обласна програма підтримки російської мови на території Харківської області. Думаю, так буде завжди. Зв'язки, накопичені століттями між російським і українським народами, ніколи не ослабнуть, які б перипетії не виникали на нашому шляху. Ми слов'яни, ми люди, які одне одного розуміють і люблять, і будуть завжди разом», - підкреслив він.

Заступник губернатора вручив дипломи учням, які посіли перше місце в конкурсі, та подяки вчителям, які підготували переможців. Також він передав лауреатам конкурсу та їх педагогам цінні подарунки – унікальні подарункові видання роману М.О. Шолохова «Тихий Дон» з вступним словом Михайла Добкіна «Уклін тобі, Україно! Щастя тобі, український народе!» 

За три роки проведення обласного Конкурсу, справжніми знавцями російської словесності проявили себе понад однієї тисячі юнаків і дівчат – учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл Харківщини. Цього року лауреатами стали 9 школярів з 6 шкіл, і 9 вчителів російської мови і літератури.


Довідка:
Організатори конкурсу: російськокультурне об'єднання Слобожанщини «Творення», Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Генеральне консульство Російської Федерації в Харкові, Міжнародний Шолоховський комітет.
Конкурс проходить під патронатом губернатора Харківської області Михайла Добкіна. Він є одним із заходів по реалізації «Концепції гуманітарної політики Харківської області до 2020 р.», яка затверджена на засіданні Харківської обласної Громадської гуманітарної ради 16 березня 2012 р.

Теги