Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Контроль громадянського суспільства над владою повинен бути затребуваний як владою, так і самою громадою

Контроль громадянського суспільства над владою повинен бути затребуваний як владою, так і самою громадою

«Сьогодні Президент України Віктор Янукович дав чіткий посил на затребуваність в нашій державі ще одного виду контролю над владою і рішеннями - контроль громадянського суспільства. Побудувати його в наказовому порядку неможливо. Це має бути спільний продукт, який повинен бути затребуваний як владою, так і самим суспільством», - зазначив у ході розширеного засідання правління Громадської ради при ХОДА голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Однак, за словами губернатора, суспільство ще не готове до такого контролю. «Якщо подивитися на нашу новітню історію, зокрема останніх 10 років, то ми побачимо, що від імені громадських організацій контроль над владою вимагали ті, хто хотів використати його виключно як політичний інструмент. А це несумісні речі. Громадянське суспільство хоч і не може бути повністю відірване від політики, але має стояти на своїй власній платформі», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, громадянське суспільство, громадські організації повинні працювати, в тому числі, і над зміцненням авторитету влади, оскільки, співпрацюючи з нею, громадські діячі та організації будуть зміцнювати і свій авторитет.

«Я вважаю, ми можемо досягти успіху і дійсно створити громадянське суспільство. Приступаючи до цієї нелегкої роботи, ми будемо спиратися на укази Президента України, які вже видані, і, звичайно ж, будемо використовувати той накопичений досвід, який є у нашого регіону і кожного члена Громадської ради», - підкреслив Михайло Добкін.