Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання влади - створити умови для становлення сильного громадянського суспільства. Михайло Добкін

Завдання влади - створити умови для становлення сильного громадянського суспільства. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході розширеного засідання правління Громадської ради при ХОДА сказав губернатор області Михайло Добкін. «Неможливо зверху створити громадянське суспільство, тому що воно буде дуже сильно схоже на те громадянське суспільство, яке було при Радянському Союзі. Я не думаю, що ми в сьогоднішній нашій роботі, незважаючи на різне ставлення до того періоду життя, будемо намагатися створити саме таке громадянське суспільство. Тому наше завдання, як влади - створити умови для того, щоб суспільство змогло через жорна перемолоти те, що не потрібно і в сухому залишку залишити те, що нам реально необхідно для функціонування або народження реального сильного громадянського суспільства», - зазначив він.

Але Михайло Добкін наголосив, що говорячи про ідеал громадянського суспільства, багато хто має на увазі Європейські держави з високорозвиненим демократичним суспільством. На його думку, це відбувається автоматично, тому що, говорячи про прагнення жити в Європі, побудувати у себе Європу, перш за все українці розуміють високі життєві стандарти, які є в Європі. У тому числі і соціальні стандарти.

«У нас є своя особливість, своя історія. У нас є свої гирі на ногах. Напевно, якщо реально не буде затребувана та модель громадянського суспільства, про яку ми говоримо, нам не треба буде її будувати. Ми можемо піти своїм шляхом. Адже без сильної держави нам немає ніякого сенсу будувати сильне суспільство. Одне без іншого неможливо», - додав голова Харківської облдержадміністрації.