Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вартість робіт землевпорядних робіт у КП «Облземпроект» приблизно на 20% нижче, ніж у комерційних фірм

Вартість робіт землевпорядних робіт у КП «Облземпроект» приблизно на 20% нижче, ніж у комерційних фірм

Всього за місяць роботи на ринку КП «Облземпроект» склав конкуренцію комерційним землевпорядним організаціям – вартість виконання робіт тут приблизно на 20% нижче. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник КП «Облземпроект» Федір Каргаполов. За його словами, формування цін грунтується, перш за все, на нормативах і документах Кабінету міністрів, які регламентують вартість певних видів робіт. Ціна складається в кожному випадку індивідуально залежно від цілого ряду чинників.

«Все залежить від деяких нюансів. Це стосується, наприклад, відстані та місця розташування: для Харківського району одна вартість, а якщо ділянка перебуває в іншому кінці Харківської області і велика затратна частина лягає на логістичні послуги – то інша. Ми формуємо пакет замовлень в одному районі, і наші геодезисти виїжджають робити зйомку по 3-4 замовленням одночасно. Завдяки такій організації праці, вартість робіт у нас виходить нижче, ніж у комерційних фірм, приблизно на 20%, – заявив Федір Каргаполов. – Якщо промоніторити ціни по районам, то ми вже сьогодні створили достатню конкуренцію комерційним землевпорядникам в частині вартості робіт. Цим ми вже почали виконувати одне з основних своїх завдань: зробити цей сегмент ринку конкурентним, щоб жителям Харківської області було зручно і доступно вирішувати земельні питання».

Начальник КП «Облземпроект» також повідомив, що терміни виконання замовлення теж варіюються: за законом вони становлять 6 місяців, але в даний час про підприємство ще мало хто знає, і замовлення вдається виконати за місяць – півтора.