Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочав діяльність Науковий парк «Наукоград-Харків»

Розпочав діяльність Науковий парк «Наукоград-Харків»

Сьогодні в Харківській національній академії міського господарства відбулося засідання наглядової ради Академічного науково-освітнього комплексу (АНОК) «Ресурс» - об’єднання провідних академічних інститутів та університетів Харківщини. У засідання взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Ключовою подією засідання стала інформація про реєстрацію і початок діяльності Наукового парку «Наукоград-Харків», одним із засновників якого виступив АНОК «Ресурс». Науковий парк створений за підтримки Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Харківської обласної державної адміністрації і Харківської міської ради.

Основними напрямами діяльності наукового парку будуть: інтеграція науки, освіти і виробництва, інтенсифікація використання результатів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, забезпечення їх інноваційної спрямованості, підвищення ефективності розробки, виробництва і реалізації інноваційної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках, координація наукової, інноваційної, виробничої і комерційної діяльності партнерів Наукового парку, розвиток міжнародної співпраці і внутрішньої кооперації у сфері науково-технічної і інноваційної діяльності, а також сприяння залученню вітчизняних і іноземних інвестицій.

На засіданні, з числа провідних учених міста, була сформована Науково-технічна рада, яка відповідатиме за методичний супровід науково-технічної і інноваційної діяльності НП «Наукоград-Харків».

Президент НП «Наукоград-Харків», академік НАН України Юрій Мацевитий і віце-президент, академік Володимир Бабаєв ознайомили присутніх з основними пріоритетними напрямами науково-технічної діяльності Наукового парку і поділилися планами з реалізації його першочергових інноваційних проектів, спрямованих на вирішення важливих економічних і соціальних проблем Харківського та інших регіонів України.