Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У минулому році на Харківщині було усиновлено 150 дітей

У минулому році на Харківщині було усиновлено 150 дітей

Про це в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» сказала начальник служби у справах дітей Харківської ОДА Тетяна Печерських. «Як добре не було б дитині, чи під опікою чи у прийомній сім’ї, пріоритетною формою влаштування все одно залишається усиновлення. Коли особи, які вирішили усиновити дитину, приймають її на правах доньки чи сина. У минулому році на території нашої області було усиновлено 150 дітей, з них 120 дітей – громадяни України, лише 30 дітей були усиновлені громадянами інших держав. Це добрі показники. В тому розумінні, що у нас практично всі діти або більшість дітей все ж таки влаштовуються в сім’ї громадян України. Для порівняння скажу, що в 2005 році лише 1 дитина з 4 влаштовувалася в сім’ї громадян України», - сказала вона.

Також Тетяна Печерських зазначила, що не дивлячись на те, що дитина перебуває в прийомній сім’ї або дитячому будинку сімейного типу, вона підлягає усиновленню громадянами України.

«В минулому році із цих сімейних форм виховання було усиновлено 7 дітей. В цьому році вже усиновлено 2 дитини з прийомних сімей. Тобто, хоча прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу розглядається з точки зору законодавства, як тимчасова форма перебування дитини, але ті особи, які беруть дітей на виховання, будують свої відносини з дитиною на довгострокові відносини. Дуже приємно, коли вони беруть на себе більшу відповідальність і всиновлюють їх», - додала начальник служби у справах дітей ХОДА.