Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміна статусу Бірківської дільничної лікарні не призвела до жодного скорочення, а лише активізувала амбулаторну роботу медперсоналу. Ігор Шурма

Зміна статусу Бірківської дільничної лікарні не призвела до жодного скорочення, а лише активізувала амбулаторну роботу медперсоналу. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма зміна статусу Бірківської дільничної лікарні (Зміївський район) пов’язана з необхідністю виконання положень Бюджетного кодексу України, який набув чинності з 1 січня 2011 року. «Бірківська дільнична лікарня, Першотравнева амбулаторія загальної практики-сімейної медицини та Бірківський фельдшерсько-акушерський пункт, які обслуговували населення с. Першотравневе та с. Бірки (загальна кількість складає 5340 осіб), приєднані як структурні підрозділи до центральної районної лікарні Зміївського району із реорганізацією їх у Бірківське сільське відділення загальної практики – сімейної медицини, Першотравневу сільську дільницю Бірківського відділення загальної практики – сімейної медицини з Бірківським фельдшерсько-акушерським пунктом. При цьому повністю збережені доступність та обсяги медичної допомоги, що надаються населенню», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, детальний аналіз роботи дільничних лікарень області показав, що обсяг фінансування на лікування 1 хворого в них становить 1- 1,8 грн., на харчування – 1,9-3 грн.

«Цілком зрозуміло, що ніякого харчування та лікування там не було, а витрати на утримання такої установи складали 850 тис. грн. на рік. Вивчивши досконало мережу, ми запропонували зовсім іншу схему роботи. На селі люди повинні отримувати найдоступніший рівень медичної допомоги - первинний. Цю допомогу буде надавати лікарська амбулаторія з денним стаціонаром, яка має у своєму розпорядженні 2 медичних автомобіля, фельдшерсько-акушерський пункт та відділення цієї амбулаторії в селі Першотравневе. Допомога більш високого рівня повинна надаватися в центральній районній лікарні або обласних установах. Зміна статусу лікувального закладу не потягнула за собою жодного скорочення, а лише активізувала амбулаторну роботу медперсоналу», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також повідомив, що до с. Бірки та с. Першотравневе організовано регулярні виїзди бригад фахівців закладів охорони здоров’я третинного рівня та пересувного лабораторно-діагностичного комплексу для наближення високоспеціалізованої консультативної допомоги безпосередньо до населення та підвищення якості медичного обслуговування громадян.

Теги