Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для того, щоб залучити молодих спеціалістів на роботу в протитуберкульозній службі, необхідно створити для них матеріально-соціальні стимули

Для того, щоб залучити молодих спеціалістів на роботу в протитуберкульозній службі, необхідно створити для них матеріально-соціальні стимули

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції в інформаційному агентстві «STATUS QUO» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, у всіх медичних закладах Харківській області, де лікують туберкульоз, працює 161 лікар-фтизіатр. Кожен 4 з них - це людина пенсійного віку. «Протягом 5 останніх років я особисто ходжу на всі розподіли в медичний університет. За всі ці роки я ні разу не почув, щоб хтось з молодих спеціалістів сказав: "Я хочу працювати фтизіатром!" Немає таких. Реалії і клятва Гіппократу - це абсолютно різні речі. З точки зору Харківської обласної державної адміністрації - до тих пір, поки не буде працювати матеріально-соціальних стимули для молодих спеціалістів, буде дуже важко загітувати людей йти працювати фтизіатром. Мусить бути якась зацікавленість. Припустимо, робити заробітну плату у 2 рази більше, забезпечувати житлом», - сказав він.

Крім цього, за словами Ігоря Шурми, в одному диспансері працює лікар, санітарка і медична сестра. Усі вони однаково контактують з хворими на туберкульоз. При цьому, посада лікаря-фтизіатра відноситься до шкідливих умов праці, а медична сестра і санітарка права на підвищену пенсію не мають.

«Щоб вирішити питання соціальної нерівності необхідно вживати заходів на державному рівні», - зазначив заступник голови ХОДА.