Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині посилено роботу з профілактики правопорушень серед неповнолітніх

На Харківщині посилено роботу з профілактики правопорушень серед неповнолітніх

Як підкреслив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник ГУ освіти та науки ХОДА Роман Шаповал, у Харківській області на постійній основі проводиться активна робота з профілактики правопорушень серед неповнолітніх. «Проводяться бесіди з профілактики дитячої злочинності, вживання наркотичних засобів, психотропних речовин, а також ознайомлення батьків із чинним законодавством стосовно їх відповідальності за виховання та утримання дітей», – зазначив він.

Також в області відпрацьована система роботи щодо розшуку дітей і складено алгоритм невідкладних дій адміністрації шкіл-інтернатів щодо розшуку учнів, які самовільно залишили навчальний заклад. За словами Романа Шаповала, з метою виявлення неповнолітніх, схильних до жебракування, вживання психотропних та наркотичних речовин проводяться спільні рейди із залученням педагогічних працівників.

У 2011 році вжиті заходи щодо дисциплінарного стягнення до педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, а саме: винесено догани 7 директорам закладів, 9 заступникам директорів, 3 класним керівникам, 1 класному керівнику винесено попередження за недостатній рівень виховної роботи, і ПТНЗ – винесено догани 45 майстрам виробничого навчання, 16 класним керівникам, 2 вихователям гуртожитків.

Зібрані матеріали на позбавлення батьківських прав 128 осіб та позбавлено прав 88 батьків неповнолітніх, які не займаються вихованням дітей і ведуть асоціальний спосіб життя.

Під час профілактичних рейдів складено 2453 протоколи за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення і притягнуто 22 особи за ст. 166 Кримінального кодексу України «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування».