Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кожен райміськвідділ МВС України повинен мати «зелену кімнату» для соціально-психологічної роботи з дітьми

Кожен райміськвідділ МВС України повинен мати «зелену кімнату» для соціально-психологічної роботи з дітьми

Міністром внутрішніх справ затверджена концепція створення нових дитячих ювенальних підрозділів в структурі МВС на рівні кожного райміськвідділу. На рівні кожного райміськвідділу повинен бути психолог, який вміє працювати з дитиною, яка скоїла злочин, стала жертвою злочину або є свідком. Одною із таких форм роботи із дитиною, яка в конфлікті з законом, є «зелена кімната». Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час засідання у Навчально-науковому інституті права та масових комунікацій ХНУВС.

Він зазначив, що дитина, яка стала жертвою злочину, не повинна переживати новий стрес вже від правоохоронних органів, і повинна почувати себе у райвідділі як дома. За його словами, кімнати, які відкрилися в ННІПМК ХНУВС та у Комінтернівському районному відділі МВС м. Харкова відповідають цим вимогам.

«Перші такі кімнати були відкриті в Києві та в Криму ще декілька років тому. Кожен райміськвідділ повинен мати «зелену кімнату». Я розумію, що це завдання не одного року, але на першому етапі «зелена кімната» має бути в кожній області. Вона має стати тренажером для працівників міліції, де вони навчаються, що треба робити і як працювати в «зеленій кімнаті», бо друга велика проблема – кадри», – зазначив Юрій Павленко.

Він повідомив, що у цьому році Міністерство внутрішніх справ вже винайшло 600 тис. грн. на створення «зелених кімнат» у райміськвідділах і на підготовку методичної бази по роботі у «зелених кімнатах».

Теги