Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі одного з племінних господарств Харківської області буде відроджено генетичний центр

На базі одного з племінних господарств Харківської області буде відроджено генетичний центр

В області на базі одного з племінних господарств буде відроджено генетичний центр, який дозволить за 5-7 років в масштабах Україні змінити поголів'я дійного стада. Про це повідомив під час брифінгу за результатами робочої поїздки до Близнюківського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «З тієї породою корів, яка зараз поширена в Україні, неможливо досягати серйозних результатів. Завозити з-за кордону представників кращих дійних порід дуже дорого. Існуючу ситуацію необхідно змінити, необхідно досягати результатів, які вже давно звичні для інших держав. 10 тис. кг молока з однієї корови в рік – той результат, до якого нам потрібно прагнути. Це дозволить знизити собівартість одного літра молока і підвищити його якість», – підкреслив він.

Губернатор повідомив, що для того, щоб почати процес оновлення дійної череди, на Харківщину планується завезти 300 корів елітних порід з Канади і 150 биків з Ізраїлю.

Михайло Маркович також зазначив, що це – один з етапів реалізації проекту «Село майбутнього», який був поданий в Державне агентство національних проектів. За умови схвалення проект може стати національним і реалізовуватися в Харківській області.

Теги