Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готова до можливих паводків

Харківщина готова до можливих паводків

Незважаючи на те, що прогнози синоптиків залишаються сприятливими, і паводки на території Харківської області малоймовірні, в регіоні проведено комплексну підготовку до весняної повені. Як повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник начальника ГУ з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, у всіх районах області підготовлені необхідні резерви для попередження паводків та усунення їх наслідків.

«В області підготовлено 238 одиниць плавзасобів, 470 одиниць інженерної автомобільної техніки, 64 одиниці рухомих насосних станцій, 84 одиниці автономних джерел живлення, 35 одиниць засобів доставки питної води. В районах створені місцеві резерви паливно-мастильних матеріалів, в обласному резерві є засоби обігріву, освітлення, будівельні матеріали, а також створено запас палива. У матеріальному резерві всіх рівнів на території області закладено понад 16 тиясч мішків для піску», - повідомив він.

За словами Володимира Фадєєва, в області проведено технічний огляд мостових споруд, визначені ті місця, де можливі затори льоду, і на сьогоднішній день вже укладено договір між ДП «Облавтодор», АК «Харківобленерго» і технічними підрозділами МНС України з проведення підриву льоду.