Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одноразова допомога інвалідам війни до Дня Перемоги буде збільшена

Одноразова допомога інвалідам війни до Дня Перемоги буде збільшена

В ході спілкування з відвідувачами Близнюківського територіального центру соціального обслуговування голова ХОДА Михайло Добкін розповів людям про соціальні ініціативи, які впроваджуються Президентом України. Він повідомив, що додатково до передбаченого бюджетом 2012 збільшення пенсій інвалідам війни буде підвищено одноразову допомогу до Дня Перемоги. В залежності від групи інвалідності вона складе від 1720 до 2200 гривень – удвічі більше, ніж минулого року.

Розмір доплати до пенсій для різних категорій учасників війни має в травні зрости від 30 до 50%, пенсія членів сімей померлих інвалідів війни в травні-грудні цього року зросте в середньому на 119 грн. З 1 травня цього року пенсіонери, які вийшли на пенсію до 2008 року, повинні отримувати додатково в середньому по 100 грн.

Починаючи з липня нинішнього року, інваліди та пенсіонери, які проживають в малозабезпечених сім'ях, повинні додатково отримати по 168 грн. Таким чином, допомога буде підвищена для них до 100% прожиткового мінімуму та ліквідовано для цієї категорії таке ганебне явище, як рівень забезпечення прожиткового мінімуму.