Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Медичні працівники Харківської області та Литовської Республіки обмінюватимуться досвідом

Медичні працівники Харківської області та Литовської Республіки обмінюватимуться досвідом

Сьогодні під час зустрічі заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні паном Пятрасом Вайтекунасом і представниками литовської медичної клініки «Кардіоліта» була досягнута домовленість з обміну досвідом між фахівцями в сфері охорони здоров'я.

«Ви певний час працюєте в інших стандартах, стандартах Європейського Союзу. Цей досвід буде дуже корисним для тих людей, які працюють в Харківській області. Я буду просити вас сприяти приїзду до Литовської Республіки лікарів, медичного персоналу Харківського регіону. Нам потрібні в обміні досвідом не стільки візити чиновників певного рівня, а тих людей, які безпосередньо будуть освоювати методики, будуть впроваджувати ваші кращі досягнення на території нашої області», - звернувся Ігор Шурма до Надзвичайного і Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні пана Пятраса Вайтекунаса.

«Ми готові надати всі наші послуги, як тільки у вас буде можливість приїхати в Литву, як тільки ви сформуєте делегацію», - відповів пан Пятрас Вайтекунас.

«Протягом місяця ми визначимо групу лікарів, які поїдуть до вас. Для нас цікава в Литві перинатальна служба, кардіологія і кардіохірургія. Звичайно, це не межа нашого спілкування. Але це те, що нас сьогодні цікавить, де ми відчуваємо, що рівень наших лікарів абсолютно не поступається колегам з Європейського Союзу. У нас була проблема в технічному оснащенні. Поступово ми цю проблему вирішуємо. Нам цікаво, щоб медики вийшли на інший рівень спілкування», - додав заступник голови ХОДА.