Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час весняних паводків на Харківщині підсилюється контроль за якістю питної води

Під час весняних паводків на Харківщині підсилюється контроль за якістю питної води

Під час пропуску паводків і весняної повені підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства та районними санітарно-епідеміологічними службами підсилюється виробничий лабораторний контроль за якістю питної води в мережах централізованого водопостачання і колодязів. Про це повідомив під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

За його словами, для забезпечення належного виробничо-лабораторного контролю за якістю питної води за кошти підприємств водопровідно-каналізаційного господарства здійснено оснащення хіміко-бактеріологічних лабораторій сучасним обладнанням і матеріалами. Відповідні лабораторії діють на базі: КП “Балаклійський водоканал”, Вовчанського ПКГ, Ізюмського КП ВКГ, Красноградського КП “Водоканал”, Куп’янського ВУВКГ, КП “Лозоваводоканал" Лозівської міської ради, Борівського КВКП,
КП “Чугуїввода”, та КП “Харківводоканал” Харківської міської ради.
Зокрема, лабораторія КП “Харківводоканал” може здійснювати контроль якості питної води по 126 показникам, що повністю відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

На водопровідно-каналізаційних підприємствах, які не мають відомчих лабораторій, укладені відповідні договори з акредитованими лабораторіями районних санітарно-епідеміологічних служб, Харківського регіонального управління водних ресурсів, Державної екологічної інспекції в Харківській області та іншими.

«У разі виникнення відхилень від санітарних норм передбачена додаткова очистка і обеззараження питної води», – підкреслив Роман Грива.

Теги