Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Загроза підтоплення ґрунтовими водами існує майже в 140 населених пунктах 19 районів області

Загроза підтоплення ґрунтовими водами існує майже в 140 населених пунктах 19 районів області

За інформацією райдержадміністрацій та виконкомів міст обласного значення, загроза підтоплення ґрунтовими водами існує майже в 140 населених пунктах 19 районів області з населенням близько 48 тис. чол. Про це повідомив під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА начальник Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Грива.

Він наголосив, що з метою безаварійного функціонування об'єктів водопостачання та водовідведення, у тому числі каналізаційно-насосних станцій і очисних споруд, під час проходження весняного паводка місцевими органами влади протягом 2011-2012 років вжито ряд необхідних заходів.

«Підготовлені й відремонтовані 123 водопровідно-насосні станції і 178 каналізаційно-насосних станцій, проведені профілактичні роботи на 72 каналізаційних очисних спорудах, перевірена герметизація інженерних вводів котелень і теплорозподільчих станцій, здійснена заміна 43,6 км водогінних мереж та перекладено 10,3 км каналізаційних мереж», – зазначив Роман Грива.

Теги