Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ціни за закупівлю молока у сільгоспвиробників вище, ніж в інших регіонах країни. Михайло Добкін

У Харківській області ціни за закупівлю молока у сільгоспвиробників вище, ніж в інших регіонах країни. Михайло Добкін

На даний момент тема реалізації молока на переробку від людей, що проживають в сільській місцевості, є не тільки економічною, але й соціальною проблемою, бо для багатьох сільських родин здача молока на переробку - один з небагатьох видів заробітку, якщо не єдиний. Про це в ефірі програми на ХОД ТРК «Час влади» сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

«Коли почали забороняти вивезення молока та молочних продуктів за межі Україні, закупівельні ціни на молоко різко пішли вниз. Якби ми одночасно спостерігали різке зниження цін на молочну продукцію в торговельних мережах, це був би об'єктивний процес. Але у нас закупівельна ціна падає, а ціна в магазинах залишається незмінною. Тому було вжито цілий комплекс заходів, і на сьогоднішній день я можу вам сказати, що в Харківській області ціни на закупівлю молока у сільгоспвиробників як великотоварних, так і приватних, вище, ніж в суміжних з Харківською областю регіонах. Вище де на 20, де на 40 копійок. Тому на сьогоднішній момент можна говорити про те, що частково ця проблема вирішена», - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, щоб ситуація залишалася незмінною в області було прийнято рішення скласти і підписати Меморандум з усіма зацікавленими сторонами - обласною державною адміністрацією, представниками контролюючих органів, з торговими мережами, переробниками і виробниками молока.

«Я думаю, що з таким підходом ми зможемо створити систему, яка буде мати баланс інтересів. Не можна вирішити питання, враховуючи лише інтереси однієї категорії. Необхідно враховувати потреби, інтереси, проблеми, які є у інших категорій по всьому ланцюжку від виробництва до реалізації молочної продукції. Я сподіваюся, що Меморандум поставить крапку в цьому питанні», - додав губернатор.