Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створюють умови для розвитку спорту. Михайло Добкін

У Харківській області створюють умови для розвитку спорту. Михайло Добкін

Як заявив в ході ефіру програми на обласному телебаченні «Час влади» голова ХОДА Михайло Добкін, до питання розвитку спорту необхідно підходити комплексно. Адже якщо не буде створено умов, не буде і розвитку.

«В цьому плані можна говорити про те, що ми сьогодні розширюємо межі можливостей підготовки кваліфікованих спортсменів. Раніше при Радянському Союзі був збудований організований відбір молодих, перспективних спортсменів з усієї території області, і найкращі вже збиралися в місті Харкові, де були відмінні умови для заняття спортом. В якийсь період Україна втратила можливість відбирати талановитих і здібних спортсменів у районах і містах Харківської області. Зараз всі зосередилися тільки на місті Харків. З області до Харкова потрапляли тільки одиниці, і то з причини того, що десь залишилися ентузіасти, люди з палаючим серцем, з можливостями фінансувати участь спортсменів у змаганнях. Де не було таких людей, ми втрачали можливості підтверджувати наші високі позиції по ряду спортивних напрямків. На сьогоднішній момент ми через відродження і заново побудовані спортивні об'єкти створюємо можливість організовувати там секції, проводити тренування для того, щоб відбирати кращих дітей. Вже далі, в спеціалізованих спортивних закладах, готувати спортсменів для обласної збірної і для збірної країни», – зазначив Михайло Добкін.

Глава області запевнив, що крок за кроком в цьому напрямку буде наведено порядок. Крім цього, заняття спортом, на думку Михайла Добкіна, дадуть можливість відірвати величезну кількість дітей від вулиці і вберегти їх від шкідливих звичок.