Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

По виступу харківських олімпійців будуть судити про престиж України і Харківської області

По виступу харківських олімпійців будуть судити про престиж України і Харківської області

«Прізвища наших спортсменів, які сяяли на Олімпіадах: Яни Клочкової, Юрія Пояркова, Рустама Шаріпова, Валерія Гончарова та багатьох інших прославляли на тільки Харків, але і всю Україну. Сьогодні спорт знаходиться у непростій ситуації. Є великі економічні проблеми у світі і в нашій країні, і спорт не може не відчувати недофінансування. Враховуючи, що про престиж країни і престиж регіону будуть судити, в тому числі, і по виступу наших олімпійців, ще в 2011 році була поставлена задача вжити всіх можливих заходів для позабюджетного фінансування федерацій, які реально претендують на завоювання ліцензій на Олімпіаду», – заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Харківщина вже отримала 14 ліцензій і має непогані перспективи збільшити число спортсменів та команд, які братимуть участь в Літніх Олімпійських іграх. Як повідомив Михайло Добкін, на ці цілі з позабюджетних коштів було залучено понад 700 тис. грн., які в першу чергу необхідні були федераціям для підготовки спортсменів в індивідуальних видах спорту і команд.

«Я думаю, що найближчим часом ми суттєво збільшимо суму позабюджетного фінансування для тих спортсменів, які візьмуть участь в Олімпійських іграх або претендують на отримання ліцензії», – підкреслив губернатор.

Надалі регіональне відділення Національного олімпійського комітету України профінансує підготовку представників харківських спортивних федерацій безпосередньо до Олімпіади.