Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 4 головних напрямках соціальних ініціатив Президента України полягає більшість очікувань всіх українців. Михайло Добкін

У 4 головних напрямках соціальних ініціатив Президента України полягає більшість очікувань всіх українців. Михайло Добкін

Як підкреслив 22 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, в результаті реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в роботі соціальних служб пріоритетну позицію посядуть інтереси людини, а не держави, як це було раніше. За словами голови області, саме це в першу чергу необхідно людям.

«У 4 головних напрямках соціальних ініціатив Президента України полягає більшість очікувань всіх українців, адже ці реформи докорінно змінюють філософію організації соціальної допомоги населенню. Раніше на пріоритетній позиції стояли інтереси держави, а людина була вторинною, і тому доводилося збирати величезну кількість довідок, доводити, що ти потребуєш цієї допомоги, виправдовуватися. Все це ставило людей у позицію прохача, і багато хто махали рукою, не бажаючи проходити через все це для того, щоб отримати невелику допомогу. Сьогодні Президент докорінно змінив бачення побудови цих взаємин. Соціальні служби зобов'язані самостійно знаходити ті сім'ї, які за законом повинні отримувати матеріальну допомогу. Не людина має бігати і збирати довідки, а держава через соціальні служби, через громадські та благодійні організації, які займаються цією роботою, буде вибудовувати систему таким чином, щоб людині допомагали долати зайві бюрократичні перепони. Моральний аспект, я думаю, буде враховуватися нарівні з матеріальними питаннями», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, при досить уважному ставленні до цього питання з боку керівників різних організацій усіх рівнів, соціальні ініціативи Президента України дадуть результат уже найближчим часом.

«Я думаю, що ті дії та заходи, які в комплексі робляться з боку Президента, Кабінету міністрів та органів місцевої державної влади, дадуть позитивний результат, і ми зможемо вже в цьому році побачити абсолютно інші стандарти роботи соціальних служб з людьми», - заявив глава області.