Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина стала єдиною областю, яка стабілізувала кількість поголів'я великої рогатої худоби

Харківщина стала єдиною областю, яка стабілізувала кількість поголів'я великої рогатої худоби

За 2011 рік Харківщина стала єдиною областю, яка стабілізувала кількість поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі і корів. Про це повідомив сьогодні в ході підписання Меморандуму про взаєморозуміння між обласною адміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, в області в даний час 99,8 голів корів, з них 59,7 – у населення. «На сьогоднішній день населення забезпечує область молочною продукцією на 57%. Тут нам є над чим попрацювати. Але, на жаль, у населення поголів'я корів в останній час різко знижується, що призводить до погіршення соціальної обстановки. Якщо на сільськогосподарських підприємствах закупівельні ціни впали на 7-8%, тоді як у населення – на 20-30%», – зазначив заступник губернатора.

Віталій Алексейчук повідомив, що в даний час ведеться робота в напрямку збільшення поголів'я худоби у сільгоспвиробників.

Також він звернув увагу на необхідність усунення посередників та введення контролю якості прийнятого молока: «Хотілося б, щоб встановлювалися пункти збору молока, які дозволять також і контролювати якість. Ми готуємо свої пропозиції, щоб уряд виділив дотації для молокопереробних підприємств, які розгортають молокоприймальні пункти в селах. Я думаю, що і надалі виконання завдання із забезпечення якості молока нам під силу».