Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між обладміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока дозволить зберегти поголів'я молочної худоби в приватних подвір'ях

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між обладміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока дозволить зберегти поголів'я молочної худоби в приватних подвір'ях

Одне із завдань, які покликаний вирішити підписаний сьогодні Меморандум про взаєморозуміння між обладміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока, - це збереження поголів'я дійного стада на приватних подвір'ях. Як підкреслив у ході підписання Меморандуму голова ХОДА Михайло Добкін, результатом зниження закупівельних цін на молоко найчастіше стає різке зниження поголів'я, що для Харківщини неприпустимо.

«Ми всіма силами повинні не допустити скорочення молочного поголів'я у приватних подвір'ях. Люди вирізають худобу, бо їм невигідно її утримувати, але якщо ми завдяки цьому Меморандуму наведемо порядок у себе в регіоні, це дасть можливість зберегти певну кількість дійного стада в приватних дворах. Це не для статистичних показників нашого регіону, а для того, щоб люди могли отримувати додатковий дохід там, де іншої роботи немає взагалі, тому що для багатьох сімей в селах продаж молока є одним з небагатьох способів заробляти гроші», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, допомогти у вирішенні цього завдання зможе створення широкої мережі приймальних пунктів у всіх районах області.

«Ми готові усіма даними нам законними способами допомогти переробним підприємствам в організації пунктів прийому молока від населення. Я впевнений, що і контролюючі органи будуть робити все, щоб вам було вигідно розміщувати приймальні молокопункти, і ніхто не міг зробити цю роботу для вас недоцільною», - сказав глава області.