Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Якість молочних продуктів на Харківщині знаходиться під жорстким контролем керівництва області

Якість молочних продуктів на Харківщині знаходиться під жорстким контролем керівництва області

На Харківщині якість продуктів харчування, які потрапляють на прилавки торговельних мереж регіону, знаходиться під пильною увагою керівництва області. Зокрема, це стосується молочних продуктів, які регулярно проходять контроль якості в різних інстанціях. Так, за результатами анонімної перевірки якості молока в торгових мережах Харківщини, в продукції 3 виробників були виявлені рослинні жири. Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками підписання Меморандуму між обласною адміністрацією та виробниками, переробниками та продавцями молока повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Я не хочу, щоб інформація сприймалася як страхітлива - молоко і молочні продукти, які у нас продаються, можна вживати в їжу. З 12 перевірених виробників тільки у 3 були виявлені рослинні добавки, і на ці підприємства будуть спрямовані перевірки. Думаю, що ми найближчим часом взагалі забудемо про таку проблему, як наявність на полицях торгових мереж молочної продукції з рослинними добавками там, де це не зазначено в технічних умовах», - заявив глава області.

За його словами, в рамках підписаного сьогодні Меморандуму про взаєморозуміння обласна адміністрація готова надавати усіляку допомогу переробникам і виробникам молока, але в свою чергу буде вимагати від них дотримання всіх санітарних норм і випуску тільки високоякісної продукції.

«Ми зі свого боку готові вам допомогти в рамках своєї компетенції, але від вас будемо домагатися випуску тільки високоякісної продукції, щоб написи на етикетках строго відповідали вмісту упаковки. Тут ніхто ні з ким не домовиться, і відслідковувати це питання ми будемо постійно», - підкреслив Михайло Добкін.