Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Між керівництвом Харківщини, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі підписано Меморандум про взаємопорозуміння (доповнено)

Між керівництвом Харківщини, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі підписано Меморандум про взаємопорозуміння (доповнено)

Сьогодні у Малій залі Будинку Рад, за участю голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, відбулася церемонія підписання Меморандуму про взаємопорозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, виробниками молока, молокопереробними підприємствами та суб’єктами мережевої роздрібної торгівлі. У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Юрій Сапронов і Віталій Алексейчук, представники контролюючих органів, виробників молока, молокопереробних підприємств та суб’єктів мережевої роздрібної торгівлі.

«Об'єднавшись, знайшовши компроміс, пішовши на зустріч один одному, ми створюємо документ, який дозволить в нашому регіоні вирішити проблему, яка зачіпає велику кількість людей, прожіваючіх на Харківщині. Так було з хлібом, з соціальними групами продуктів. Я впевнений, так буде і з молоком. Будь-яка допомога, яка Вам буде потрібна ви від обладміністрації отримаєте. Ми, завдяки цьому Меморандуму, для Вас партнери в широкому спектрі взаємодії», - сказав Михайло Добкін усім присутнім на підписанні Меморандуму.

Згідно з вимогами Меморандуму:
- виробники молока зобов’язуються забезпечувати виробництво високоякісного молока та молочної сировини та реалізовувати на взаємовигідних умовах вироблене молоко і молочну сировину молокопереробним підприємствам області;
- молокопереробні підприємства зобов’язуються забезпечувати стабілізацію закупівельних цін на молоко за економічно обґрунтованими цінами, не допускати підвищення цін та скорочення обсягів виробництва молочних продуктів;
- керівники мереж супермаркетів, які відвідує велика частина населення, зобов'язуються не перевищувати граничні розміри торговельних надбавок до оптової ціни виробника;
- обласна державна адміністрація забезпечить реалізацію державної політики у сфері розвитку молочної галузі агропромислового комплексу.