Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася виставка «Війна краде дитинство»

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася виставка «Війна краде дитинство»

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відкрив виставку «Війна краде дитинство» в галереї «Мистецтво Слобожанщини». Даний проект організований за ініціативи Міжнародного благодійного фонду «Військове братство» та за підтримки голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна. «На виставці представлені роботи провідних світових фоторепортерів, які знімали в гарячих точках по всьому світу: в Афганістані, Пакистані, Сомалі, Кавказькому регіоні та Іраку. У всіх цих точках планети вирували конфлікти, які тягли за собою голод, хвороби і покалічені долі – з року в рік підсумком всього цього стає втрачене дитинство. Ця виставка показує підростаючому поколінню зміст таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя» і цінність життя як такого. Експозиція є певним посланням про те, що якщо немає пам'яті про минуле, то немає і майбутнього», – заявив на урочистому відкритті Євген Савін.

В експозиції представлені унікальні документальні кадри з місць військових конфліктів, які відбувалися в ХХ і ХХІ столітті. Фотовиставка складається з кількох тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія, (Беслан), США (Нью Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). Виставка присвячена дітям, змушеним жити в зонах військових конфліктів.

Протягом всієї виставки будуть проходити екскурсії, постановки інтерактивного театру, де акторами виступлять діти і підлітки, а також унікальні зустрічі з людьми, які пройшли війну і боролися за мир.

Під час роботи виставки буде розпочата Всеукраїнська акція «Журавлик пам'яті», в рамках якої всі бажаючі матимуть можливість скласти орігамі – паперового журавлика, як символ надії на краще життя і пам'яті про загиблих. По закінченню акції з журавликів буде створена інсталяція, яку продемонструють у багатьох містах України.

Соціальний проект Міжнародного благодійного фонду «Військове братство» «Війна краде дитинство» відкрився 16 лютого презентацією фотовиставки в Mironova Gallery м. Київ, де були представлені роботи провідних світових фоторепортерів, які знімали в гарячих точках по всьому світу – Амі Вітале, Берната Арманга, Єфрема Лукацького та Олександра Глядєлова, а також твори класика художньої фотографії Роджера Балла. Проект буде презентовано в найбільших містах України.